Станете инструктор

Искате ли да знаете INTERNATIONAL KANGOO JUMPS INSTRUCTOR? Открийте нашите програми и се свържете с нас, за да разберете кога ще бъде организиран следващият курс по Kangoo Jumps.

Kangoo Power
Образователни програми за Kangoo Jumps.

Kangoo Power

Kangoo Power е експлозивнa, силно мотивиращa програма, специално предназначена да предизвика цялото тяло чрез изграждане на мускулна сила и кардио-респираторна издръжливост едновременно. Всяко движение има за цел да се фокусира върху основната стабилност,  да осигури балансирана тренировка, която ще отправи предизвикателство дори на най издържливия. Основните движения са лесни за следване и могат да се извършват с нарастващата сложност и интензивност, според напредъка. Тази програма отговаря на широк кръг от класа присъстващи, независимо от фитнес нивото.  Също така е чудесна за спортисти, поради използването на плиометрични експлозивни техники, с помощта на Kangoo Jumps пружиниращи обувки, за да се увеличи максималното усилие, като в същото време  се предотвратява вредното въздействие върху ставите.

 

Какво е плиометрична тренировка?

Kangoo Power програмата използва основни движения на краката, изпълнени с компресия, следвани непосредствено от задвижване  в ритъма на музика. Когато компресията се изпълнява точно преди задвижване, това се нарича Приометрия. Плиометричната дейност позволява на мускулите да достигнат максимална сила в най-кратки срокове. Приометричната тренировка произвежда бързи мощни движения, подобрява нервно-мускулната система.
Плиометричните движения включват 3 фази.
Фаза на предварително удължаване: Това е ексцентричната фаза на движението. Мускулът се удължава точно преди екзекуцията, като по този начин съхранява еластична енергия. Колкото по-голям участък  на разгъване преди свиване, толкова повече натоварването на мускулите може да се вдигне (примера гумен с ластик е най-показателен).

Фазата на амортизация: Това е най-краткият период между края на предварително разтягане и началото на концентричното свиването. Колкото по-къса е тази фаза , толкова по-мощно ще бъде последващото свиване на мускулните.

Фаза на Свиването: Това е крайната фаза, когато се съхранената еластична енергия се освобождава.
Тази последователност от движения се позовават по-нататък “разгъващ съкращаващ цикъл”. Използва се разгъващият рефлекс, един от най-бързите рефлекси на човешкото тяло.

При нормални обстоятелства и за да бъде ефективна, плиометричната тренировка трябва да съдържа множество контракции, които изискват максимално усилие. Това може да доведе до претрениране. Само защото Kangoo Jumps намаляват до 80% от шока на въздействие, може да се тренира безпопасно и по-често с по-малък шанс от нараняване.

Kangoo Power Online Workshop:

Този семинар се състои от 2 дни практика и обучение за правилното и безопасно използване на Kangoo Jumps пружиниращи обувки  в плиометрична тренировка. Кандидатът трябва да премине практически и писмен тест, за да получи лиценз в края на двата дни семинара.

Предварителни изисквания::

 • да притежава валиден сертификат за аеробик/фитнес инструктор, който включва упражнения с музика (AFFA, ACE, EHFA, ESFA, FEEPYF т.н.)
 • Опит в преподаването на групови класове с музика.
 • Препоръчителен предишен опит в използването на Kangoo Jumps пружиниращи обувки.

Лиценз:

 • две години Kangoo Power Silver лиценз е валиден в международен план.
 • AFAA #2014120C 14.25 CEU’s


Стандартна такса за обучение: 300 €

More information and subscribe: +40747180022 or education@kangooclubs.com

 

Kangoo Dance
Образователни програми за Kangoo Jumps.

Kangoo Dance

Kangoo Dance е безопасна, енергичнa, забавнa и мотивиращa аеробна програма , която се учи с музика, за всички възрасти и нива на фитнес. Програмата е функционална и учи участниците на ефективни техники, същевременно предотвратява наранявания вследствие на био-механичен стрес.  Предлага повече ползи, отколкото всеки друг популярни гупови фитнес занимания, защото Kangoo Jumps пружиниращи обувки действат като амортисьор за намаляване на въздействието, в сравнение с традиционните аеробни дейности, изпълнявани в конвенционалните обувки. Пружиниращите обувки дават усещането на безтегловност,  което не само увеличава забавния ефект, но по-важното е  – намалява ставния стрес. Забравете други форми на аеробика и движения с високо въздействие, които могат да увредят и наранят вашите стави, всичко в името на фитнеса. Направете всичките си любими танцови движения с Kangoo Jumps пружиниращите обувки, за да откриете чудесата на отскачането!

 

Kangoo Dance Silver

Този семинар се състои от 1 ден практика и обучение. Препоръчва се за групови фитнеси инструктори, които се интересуват да комбинират натоварването на сърдечно-дихателна дейност с предимствата на слабото противоударно въздействие на Kangoo Jumps пружиниращи обувки. Кандидатът трябва да премине практически и писмен тест, за да получи лиценз в края на 1-дневното обучение.

Предварителни изисквания:

 • да притежава валиден сертификат за аеробик/фитнес инструктор, който включва упражнения с музика (AFFA, ACE, EHFA, ESFA, FEEPYF т.н.)
 • Опит в преподаването на групови класове с музика.
 • Препоръчителен предишен опит в използването на Kangoo Jumps пружиниращи обувки.

Лиценз:

 • 2 години Kangoo Dance Silver лиценз е валиден в международен план.
 • AFAA #2014120C 14.25 CEU’s


Стандартна такса за обучение: 190 $ / 160 € / 320 лева

 

Kangoo Boot Camp
Образователни програми за Kangoo Jumps.

Kangoo Boot Camp

Kangoo Boot Camp е военен стил основна  тренировъчна програма за обучение за групови фитнес инструктори и лични треньори. Тя може да се организира, за да тренира един, два или двадесет души. Класовете могат да бъдат вътре или вън и могат да обединяват  всички нива на фитнес.

Интервалите на бягане и/или тренировка стил аеробна дейност, примесени с упражнения за издържливост съставляват основата на тази тренировка. Този формат подобрява мускулната сила и издръжливост, тъй като подобрява сърдечно-респираторния фитнес. Може да бъде ценен инструмент за кръгова тренировка, с който се подобрява фитнес нивото, като предпазва от травми и наранявания  и повишава качеството на упражненията като се намалява скуката.

В зависимост от фитнес нивото , теренните предизвикателства и/или плиометричните дейности могат да се добавят като допълнително предизвикателство в програмата. Тъй като тази фитнес програма обикновено се провежда на открито, промените в околната среда, като например време и температура варират във всяка сесия. Тези вариации могат да бъдат използвани в полза на инструктора да добавят разнообразие всеки клас.

За разлика от Kangoo Power и Kangoo Dance, Kangoo Boot Camp не изисква умения за координация  и работа с музика, както и не се нуждае от пространство в залата,  защото класовете се провеждат основно  навън. В допълнение, Kangoo Boot Camp е чудесен инструмент за реклама.

 

Kangoo Boot Camp Silver

Този семинар се състои от 1 ден практика и обучение. Препоръчва се за групови фитнес инструктори, които се интересуват да комбинират упражнения за издържливост и сила с предимствата на слабото противоударно въздействие на Kangoo Jumps пружиниращи обувки, за кръгов тренеровъчен  формат , у дома или навън. Кандидатът трябва да премине практически и писмен тест, за да получи лиценз в края на 1-дневното обучение.

Предварителни изисквания::

 • да притежава валиден сертификат за групов фитнес инструктор или квалификация персонален треньор (AFFA, ACE, EHFA, ESFA, FEEPYF, и т.н.)

Разрешително:

 • 2 години Kangoo Boot Camp Silver лиценз валиден в международен план.
 • AFAA # 2014120B 7 CEU’s


CURS ONLINE 
Taxa: 200 Euro
Include: 20 ore online pe platforma Zoom + 2 zile intalniri live 

Стандартна такса за обучение: 190 $ / 160 € / 320 лева

Kangoo Discovery
Образователни програми за Kangoo Jumps.

Kangoo Discovery

Kangoo Discovery програмата е разработена специално за деца, от всички възрасти над 5 години. Класовете са предназначени за изграждане на координация, издръжливост, добра стойка на тялото, и Аз-образ. Класовете помагат да се намали и предотврати затлъстяването в детска възраст и са в помощ в борбата срещу стреса. С Kangoo Jumps пружиниращи обувки, децата превръщат отрицателната енергия в позитивна, в една забавна и приятна тренировка, която отправя предизвикателство към тялото и мозъка по най-интерактивни, иновативни начини.

Kangoo Discovery е лесна, основна програма за училища и фитнес организации, която предизвиква детското творчество чрез включване на забавни игри и упражнения, които запазват класа силно мотивиран от началото до края. Програмата е подходяща за фитнес инструктори, учители по физическо възпитание и всеки, който участва в спортни дейности за деца.

Kangoo Discovery, особено във фитнес организации, може да се адаптира с помощта на прости хореографии, които ще помогнат на младите хора в прехода към упражненията за възрастни групови фитнес класове.

 

Kangoo Discovery Silver

Този семинар се състои от 1 ден практика и обучение. Препоръчва се на учители по физическо възпитание, фитнес инструктори или други професионалисти, работещи с деца и тийнейджъри, за да помогнат в борбата със затлъстяването сред децата и насърчаване на здравословния начин на живот. Кандидатът  трябва да премине практически и писмен тест, за да получи лиценз в края на 1-дневното обучение.

Предварителни изисквания:

 • да притежава валиден лиценз за групов фитнес инструктор, учител по Физическо в училищното образование или специална спортна квалификация учител за работа с деца / тийнейджъри на възраст под 18
 • да притежава валиден KJ лиценз за всяка фитнес програма KJ , предишен опит за работа с деца е силно препоръчително.

Разрешително:

 • 2 години Kangoo Discovery Silver лиценз валиден в международен план.
 • AFAA # 2014120B 5 CEU’s


Стандартна такса за обучение: 190 $ / 160 € / 320 лева

 

Item added to cart.
0 items - 0.00 лв.
Kangoo Club Bulgaria
× WhatsApp